Ontmoet onze dieren

Kom en ontmoet onze lieve dieren….Op kinderboerderij De Kerkestee vind je de dieren die je op een boerderij mag verwachten. Zo vind je er schapen, geiten, varkens en koeien. Daarnaast vind je er de kleinere dieren als konijnen, kippen, volièrevogels en cavia’s.

Omgang met dieren

Onze dieren mogen niet worden gevoerd met brood, schillen, e.d. Deze mag u wel meenemen naar de boerderij en inleveren in de daarvoor bestemde verzamel bak. Medewerkers van de boerderij sorteren dit en geven het aan het dier waarvoor het geschikt is. Zo houden wij onze dieren gezond.

Wilt u of uw kinderen toch de dieren iets geven? Dan kunt u voor € 0,50 brokjes of mais uit onze voerautomaat halen.

Verschillende rassen

Verschillende rassen zorgen voor veel variatie. Van elk van deze dieren proberen we een aantal verschillende rassen te laten zien, zodat er veel variatie is. Zo hebben we van de melkgeiten vier verschillende rassen. Er lopen bonte-, en witte melkgeiten, Toggenburgers en er zijn Nubische geiten met grote hangoren. Ook zijn er de kleinere dwerggeiten in allerlei kleuren. Deze lopen in een weide die toegankelijk is voor publiek, zodat er echt contact gemaakt kan worden met deze leuke dieren. Vooral in het voorjaar als er bij deze dwerggeiten ook lammetjes lopen, is dit een favoriete plek van veel bezoekers.

Schapen

Onze schapen verblijven het hele jaar in de wei. Elk jaar vanaf maart / april worden er lammetjes geboren. Leuk om te zien hoe deze door de wei springen. Na het schapenscheren in mei gaat er een grote groep schapen naar een andere wei voor begrazing.

Knuffelhok

In onze knuffelhoek lopen een aantal flinke konijnen. Kinderen mogen dit hok in, zodat ook hier echt contact plaats vindt tussen kind en dier. Buiten vindt u nog meer konijnenrassen in diverse kleuren. Af en toe fokken wij een nestje met deze dieren.

In de wei

Shetlandpony’s en 2 ezels vindt u in één van de weides.

Kippen

De 4 kippenhokken worden bewoond door verschillende rassen. Van grote Ayam kip tot kleine Wyandotte kriel. In de zomer scharrelen de kuikentjes erbij. Houdt u wel van een lekker scharreleitje? Koop dan in onze kantine een doosje eieren van onze kippen.

Volières

De volières worden bewoond door de kleurrijke grasparkieten, agapornissen en valkparkieten. Ook de Lady amherstfazanthaan loopt hier trots rond met zijn prachtige kleuren. Onze pauwen lopen los op het terrein, maar de haan komt wat graag het plein op lopen om zijn mooie staart te laten zien.

Cavia's

Ook cavia’s zie je bij ons op de boerderij. In vele kleuren en met lang of kort haar of met kruinen.

Eenden en ganzen

In onze eendenvijver zijn er verschillende eenden rassen en kleine ganzen te bewonderen. In de zomer zwemmen hier ook vaak de eenden met hun kuikens.

Onze grazers

En natuurlijk ook onze koeien niet te vergeten.